Csepegtető csövek

A csepegtető öntözés az egyik leghatékonyabb öntözési módok közé tartozik. A vizet közvetlenül a növény gyökérzónájához tudjuk vele kijuttatni, aminek köszönhetően nincs vízpárolgás, így egy igazán víztakarékos öntözésről beszélhetünk. A növények gyökerei úgy terjednek el a földben, hogy azok a lehető legtöbb vizet tudják hasznosítani.

30 termék
 
30 termék

A csőbe gyárilag beépített kis labirintusok teszik lehetővé, hogy a víz kis intenzitással, cseppenként jusson ki az öntözendő területre, így elkerülhetjük a túlfolyást és a víz közvetlenül a földbe szivároghat párolgás nélkül. A beépített csepegtető elemek rendkívül érzékenyek a szennyeződésekre, ezért ajánlott mechaniku előszűrő beszerelése a rendszerbe. A csepegtető testek dupla nyílással vannak ellátva, így megakadályozható a öntözés után a szennyeződés visszaszívása. Vegyszer és UV álló anyagból készülnek, rendkívül rugalmasak és könnyen hajlíthatóak. Tökéletes választás a házikertek, növények, dísznövények, bokrok öntözéséhez, de előszeretettel használják mezőgazdasági területek öntözésénél is. Alacsony nyomáson működtethető (ajánlott működési nyomás 1-1,5 bar), ezért célszerű nyomáscsökkentő beszerelése a rendszerbe. Megkülönböztethetünk normál és nyomáskompenzált csepegtető csöveket. A nyomáskompenzált csepegtető csövek hosszabb fektetési távolságnál is biztosítják számunkra az egyenletes vízkijuttatást. Ezen kívül kapható még földbe ásható csepegtető cső is, amik úgy lettek kialakítva, hogy a növények gyökerei ne tudják eltömíteni a csepegtető testek nyílásait. A csepegtető csövekhez kúpos vagy bordás idomokat ajánlott használni, melyek segítségével bármilyen csőhálózat kialakítható.

A PoliDrip fekete színű csepegtető cső 16 mm-es külső átmérővel rendelkezik. A csepegtető elemek 33 cm-es távolságra vannak egymástól, a vízkijuttatásuk pedig elemenként 2,0 l/h (1,5 bar nyomásnál). Talajfelszín fölé telepíthető nem nyomáskompenzált csepegtető cső, melynél az ajánlott maximális fektetési hossz 100 m. Ennél nagyobb csőhossz esetén érdemes legalább két helyen megtáplálni a csepegtető csövünket az optimális működés érdekében.