TOP termékek

Csepegtető

A csepegtető öntözés az egyik leghatékonyabb öntözési módok közé tartozik. A vizet közvetlenül a növény gyökérzónájához tudjuk vele kijuttatni, aminek köszönhetően nincs vízpárolgás, így egy igazán víztakarékos öntözésről beszélhetünk. A növények gyökerei úgy terjednek el a földben, hogy azok a lehető legtöbb vizet tudják hasznosítani. A csőbe gyárilag beépített kis labirintusok teszik lehetővé, hogy a víz kis intenzitással, cseppenként jusson ki az öntözendő területre, így elkerülhetjük a túlfolyást és a víz közvetlenül a földbe szivároghat párolgás nélkül.

A csepegtető szalag egyszerű és olcsó megoldás házi kertek kisebb veteményeseitől kezdve egészen a több hektáros ültetvények csepegtető öntözésére. A kialakított csepegtető nyílások rendkívül érzékenyek a szennyeződésekre, ezért ajánlott előszűrő beszerelése a rendszerbe. A szalagcső lapos, összetekerhető, így kis helyen is elfér. Öntözéskor a cső a víznyomás hatására kitágul, az öntözés végén pedig újra kilapul. A hozzá tartozó szalagcső idomok segítségével bármilyen csőhálózat kialakítható, fővezetéknek. Alacsony nyomáson működtethető (működési nyomás 0,1-0,7 bar), ezért célszerű nyomáscsökkentő beszerelése a rendszerbe. Mivel ilyen alacsony nyomáson működik, tökéletes választás akár gravitációs öntözés esetén is. Élettartama általában 1-2 év, de bizonyos esetekben ennél hosszabb is lehet. Telepítésnél arra kell ügyelnünk, hogy a kicsöpögő nyílás felfelé nézzen, így elkerülhető, hogy szennyeződés kerüljön a csőbe.

Az iSiplastTape fekete színű csepegtető szalag 16 mm-es belső átmérővel rendelkezik, melynek a falvastagsága 6 mil (0,15 mm). A kicsöpögő nyílások típustól függően 10 - 15 - 20 -30 cm-es távolságra vannak egymástól, a vízkijuttatásuk pedig nyílásokként 1,2 l/h. Talajfelszín fölé telepíthető csepegtető szalag, melynél az ajánlott maximális fektetési hossz 91 m. Ennél nagyobb csőhossz esetén érdemes legalább két helyen megtáplálni a csepegtető szalagot az optimális működés érdekében.

Árukereső.hu