Hunter Rain Clik esőérzékelő vezeték nélküli

Hunter Rain Clik esőérzékelő vezeték nélküli

Az öntözőrendszerek használata ma már elengedhetetlen a kertek, parkok és egyéb zöldterületek megfelelő öntözéséhez. A Hunter Rain Clik vezeték nélküli esőérzékelő pedig egy olyan eszköz, amely segít optimalizálni az öntözőrendszer működését. Ennek a készüléknek köszönhetően a csapadékos időjárást követően automatikusan kikapcsol az öntözőrendszer, így nem pazaroljuk a vizet feleslegesen. Ezáltal nemcsak pénzt takaríthatunk meg a vízdíj és az energia költségek terén, de kímélhetjük a környezetet is. A Hunter Rain Clik esőérzékelővel könnyedén és hatékonyan gondoskodhatunk növényeink megfelelő öntözéséről.

2024.05.22 13:21

A Hunter Rain Clik vezeték nélküli esőérzékelő rendszer egy nagyszerű megoldás az öntözőrendszerek hatékonyabb és gazdaságosabb működéséhez. Az esőérzékelők segítségével a kertünk vagy parkunk automatikusan reagál az időjárási viszonyokra, így nem kell aggódnunk az esetleges túlzott öntözés miatt.

Az öntözőrendszer felszerelése során az esőérzékelőt egyszerűen csatlakoztatni kell az öntözőrendszer vezérlőegységéhez, majd programozni a kívánt érzékenységűre. Ha beüt az eső, a Rain Clik egyből jelez a vezérlőegységnek, hogy állítsa le az öntözést. Így nem csak vizet és pénzt takaríthatunk meg, de a növényeink egészségét is megőrizhetjük a túlzott öntözéstől.

Az esőérzékelő vezeték nélküli kivitelezése segítségével egyszerűbben és gyorsabban telepíthető, hiszen nem szükséges vezetékeket fektetni a kertben. A Hunter Rain Clik megbízható működése garantált, így hosszú távon is nyugodtan bízhatunk a rendszer hatékonyságában.

Az öntözővilág.hu webáruházban számos kiegészítőt és eszközt találhatunk öntözőrendszereinkhez, köztük a Hunter Rain Clik esőérzékelőt is. A honlapon keresztül könnyedén rendelhetjük meg a kívánt termékeket, és akár otthonunk kényelméből telepíthetjük az új eszközöket. A szakértők segítségével pedig mindig megbízható tanácsokat kaphatunk az optimális öntözés kialakításához.

Az öntözőrendszer kialakítása és karbantartása fontos feladat a kertünk egészségének és szépségének megőrzése szempontjából. A Hunter Rain Clik esőérzékelő használatával könnyedén optimalizálhatjuk az öntözést, és garantálhatjuk a növényeink megfelelő vízellátását. Ne habozzon, látogasson el az öntözővilág.hu webshopba, és válassza ki az Önnek leginkább megfelelő esőérzékelőt!

Ha víztakarékos öntözőrendszert szeretnénk kiépíteni, az esőérzékelő beépítése elengedhetetlen számunkra. Segítségével megakadályozhatjuk, hogy eső közben ne öntözzük fölöslegesen a gyepünket. A legtöbb esőérzékelőn beállítható az a csapadékmennyiség, aminél az érzékelőnk letiltja az öntözést. Az esőérzékelő elhelyezésénél 3 szempontot kell figyelembe vennünk: érje a napsugárzás, érje az eső és ne érje az öntözővíz.

A Hunter Rain-Clik egy gyors reagálású duzzadókorongos esőérzékelő. Míg a legtöbb érzékelő az előre beállított csapadékmennyiség elérésekor tiltja le az öntözést, addig a Rain-Clik már kis mennyiségű lehullott csapadék esetén letiltja az öntözést. Nedvesség hatására a benne lévő duzzadókorongok már egy kis csapadék hatására megduzzadnak, amik kapcsolják a mikrokapcsolót, mely megszakítja az áramkört a vezérlőnél, így az öntözés leáll. A Rain-Clik érzékelő egy alap állapotban zárt érzékelő, mely az ehhez kialakított elektronikájú vezérlőkkel (Hunter, Rain Bird, Rain) együtt működtethető. A száradási idő a szellőzőnyílás nyitásával vagy zárásával szabályozható, aminek segítségével lekövethetjük gyepünk száradási idejét. Így az öntözőrendszerünk akkor indul újra, ha arra már tényleg szükség van. 

Érzékelőt, vevőt és alumínium tartót tartalmaz