Rotoros szórófejek

A rotoros szórófejek magánkertek, közterületek és ipari területek öntözésére egyaránt használható szórófej. Lenyűgöző teljesítmény, megbízható tervezés és versenyképes ár jellemzi őket. Vízkenésű fogaskerék-hajtóművel rendelkeznek, melyek megbízható és hosszú élettatamot és működést biztosít. A forgás sebessége egyenletes, függetlenül a víznyomástól és a fúvóka méretétől.

 

12 termék 1 12
12 termék 1 12

A rotoros szórófejek léteznek kicsi, közepes és nagy teljesítményű kivitelben, ezek fúvókától függően 4-20 m-es terület beöntözésére is alkalmas lehetnek. Szórási szögek álltalában 40-360° között állítható, de léteznek teljesen 360°-os kivizelüek is. 10 cm-es kiemelkedésű változat az álltalános kivitel. A szórófej teteje védő gumifedéllel készül, melyen keresztül állítókulcs segítségével beállítható az öntözési szög, a sugártörő csavar segítségével az öntözési sugár kb. 25 %-kal csökkenthető. Fix jobb oldali kiindulóponttal rendelkezik és az óramutató járásával ellenkező irányban állítható. A szórófejhez fúvókakészlet tartozik, de külön rendelhetőek még akár alacsony szögű fúvókakészletek is. A szórófejhez külön rendelhető visszafolyás gátló szelep, mely akár 3 m-es szintkülönbségig meggátolja a víz kifolyását a rendszerből, ha lejtős területen szeretnénk öntözni. 

A rotoros szórófejek működéséhez 1,4-7,0 bar nyomásra van szükség. Az optimális működési nyomás 2,5-3,5 bar.

A rotoros szórófejek álltalában egységesen 10 cm kiemelkedésű szárral rendelkeznek, mely 3/4"-os belső menetes csatlakozással van ellátva. A fúvókakészletének köszönhetően változtatható az öntözendő távolság, hogy területet hatékonyabban tudjuk beöntözni.